گزارشی از وضعیت قراردادهای تعدادی از شرکتهای منطقه عسلویه
سهراب کاوه

در این گزارش بسیار مختصر به اسامی شرکتها، نوع فعالیتشان، تعداد کارگران، قراردادهای امسال شان اشاره شده است. لازم است تاکید کنم که در این منطقه و مشخصا در تعدادی از شرکتها، کارگران از سال پیش برای چگونگی انعقاد قراردادها تلاش و مبارزه کردند. این قراردداها از امسال و فرودین ماه منعقد شدند. یک نکته دیگر را هم باید تاکید کرد؛ اگر در برخی شرکتها نوع قرارداد با بقیه فرق میکند و به ظاهر کارگر در دوره مشخص تری امنیت شغلی دارد، دلیلش کمبود نیروی تخصصی و نیاز این شرکتها به نیروی متخصص است. در دیگر شرکتهای پیمانی کارگران عمدتا قراردادهای سفید امضا و موقت تر دارند. معمولا بخشهائی که تخصص بیشتری دارند دارای قرارداد هستند. کل نیروهای مهندسین ناظر، که در منطقه عسلویه و پالایشگاه کار میکنند، 1650 نفر هستند. امروز دیگر منطقه عسلویه از فاز ساختن و اولیه خود عبور کرده و به یک منطقه صنعتی و کارگری مهم تبدیل شده است.

فاز یک و دو و سه و چهار و پنج پالایشگاه گاز عسلویه

شرکت آئین تلاش تبریز؛ نوع فعالیت ماشینری / تعمیر ماشین آلات متحرک. تعداد پرسنل 76 نفر. قرارداد از امسال از سه ماهه به یکساله تغییر یافت.

شرکت ایریا فولاد؛ نوع فعالیت تعمیر ماشین آلات و تجهیزات ثابت. تعداد پرسنل 97 نفر در فازهای یک و دو سه، 80 نفر در فازهای چهار و پنج. کل کارگران دارای قرارداد یکساله شدند.

شرکت شریف بتون فارس؛ فازهای 1 و 2 و 3 و 4 و 5 . نوع فعالیت عایق کاری/ رویه گری یا فیلترینگ. تعداد ظرسنل 139 نفر. دارای قرارداد یکساله شدند.

شرکت فریمکو؛ در فازهای 4 و 5. نوع فعالیت تعمیر تجهیزات. تعداد پرسنل 85 نفر. دارای قرارداد شدند.

شرکت سنا؛ در فازهای 1 تا 5. نوع فعالیت؛ تعمیر سیستمهای ابزار دقیق، ابزارهای هیدرولیک. تعداد پرسنل 120 نفر. امسال قراداد سال پیش را تمدید کردند.

شرکت فن اندیشان؛ در فازهای 1 الی 5. تعداد پرسنل 200 نفر. نوع فعالیت تعمیر ماشینهای الکتریکی. نوع قرار داد؛ قبلا دو ماهه منعقد شده بود که تمام شده است. مجددا قرارداد شش ماهه بستند اما هنوز نسخه قرارداد را به دست کارگران ندادند.

شرکت پترو صنعت؛ در فازهای 1 تا 5. اطلاعات دقیق را به بعدتر واگذار میکنم.

شرکت البرز خزر شیراز؛ نوع کار تعمیر جرثقیل. دارای قراردادهای موقت که آن را نیز دریافت نمیکنند.